Anvelope de iarnă pentru zilele apocaliptice

Acum 25 de ani, în această țară în mare parte circulau mașini Dacia, Oltcit și ARO. Aceste mașini erau echipate cu anvelope diagonale de o calitate cel puțin suspectă.

Pe atunci mai ningea 20-30 cm de zăpadă și toată lumea circula așa cum putea. Cei care au rămas blocați în nămeți au fost împinși.

Nu se dădea cu sare în sus și în jos sau cel puțin nu la modul isteric precum în ziua de azi. Venea taful care împingea zăpada de pe drum – sau nu.

Chiar și asa, nu se discuta despre catastrofă, știrile nu conțineau așa ceva, nu existau coduri galbene, verzi, roșii sau violeți. Nu exista panică din cauză că a nins, oricât de mult ningea. Sigur că pe atunci cele două canale de televiziune existente erau mult prea controlate și nu se permitea crearea stării de panică asupra muncitorului fruntaș român, dar totuși merită să ne ocupăm un pic cu acel contrast uriaș din acele vremuri și isteria ieftină din prezent.

În această lume high-tech, când circulăm cu mașini echipate cu anvelope de iarnă, ESR, ABS, ESP și altele, dar și cei mai puțin înstăriți posedă mașini net superioare acelor vremuri, ninge 10 cm de zăpadă și mulți șoferi rămân blocați pe drumuri, cad în șanțuri, se răstoarnă sau plâng.

Mass-media creează panică! Se vorbește despre o situație aproape apocaliptică și se oferă sfaturi de supraviețuire. Să iei cu tine biscuiți și apă, pe lângă pătură și lopata de zăpadă. Oare câtă influență ar avea starea de panică asupra stângăciilor amintite mai sus?

Cine vrea să pornească la drum să iasă din casă, cine nu să stea acasă! Oricât de necrezut ar fi, iarna ninge cu zăpadă și e frig. Acest lucru nu este un argument solid pentru a vorbi despre catastrofe.

Cu toate astea, sperând totuși că v-am însuflat un oarecare nivel de curaj, vă recomandăm totuși să vă echipați mașinile cu anvelope de iarnă și să conduceți peventiv, respectând regulile de circulație.

Citiți și sfaturi legate de achiziționarea anvelopelor de iarnă.

Drum bun!

This entry was posted in Sfaturi and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *