„Cât aveți bugetul pentru transport?”

Mă aflu în căutarea unui plafon interior cu tapițerie și locaș trapă pentru Skoda Octavia 1. Din păcate așa ceva se găsește foarte rar, mai ales că trebuie să fie și cu trapă. Am găsit una în București și cam aici începe distracția în stil balcanic cu condimente mioritice.

Vânzătorul nu dorește să trimită plafonul prin firmă de curierat de frica să nu se îndoaie plafonul sau să nu se rupă. Conform spuselor dânsului, cu cât se afișează mai bine pe pachet cuvântul „FRAGIL”, cu atât vor arunca mai mult angajații firmei de curierat.

Are ceva dreptate, nu spun că nu are, dar mi se pare o mică exagerare și mai ales un păcat că aparent nu avem firme de curierat de încredere. Astfel m-am orientat către o firmă de transport marfă. Într-un timp foarte scurt m-au contact telefonic și s-au interesat dacă e din tablă sau e cel din interior, ce greutate are și când am nevoie de transport.

Este vorba despre un plafon interior cu tapițerie și locaș pentru trapă, estimez că ar avea circa 1 kg greutate. Momentan e disponibilă marfa, astfel că mi-ar conveni transportul ei oricând se poate, până nu se vinde. Ceea ce m-a îngrijorat și sincer să fiu m-a și supărat, a fost întrebarea legată de buget.

Nu mi se pare normal ca eu, clientul, să definesc bugetul pentru un transport de marfă. Mi se pare de prost gust. Firește, nu doresc și nu mi-am închipuit că aș putea să acopăr un astfel de transport cu un banal de 50 lei, având în vedere totuși mărimea plafonului și fragilitatea ei. Nu e chiar hârtie, dar în caz că se aruncă sau se depozitează neatent într-un autoutilitar, pot apărea probleme.

Așa merge treaba în România. Ne afișăm serios pe internet, iar prin telefon vorbim ca la cort și încercăm să scoatem cât mai mult de la client. Nu avem prețuri concrete, e ca la taximetriștii ăia care fac circuite după ureche și barbă. Barbă foarte groasă de altfel.

Plafonul folosit costă 150 lei, dar având în vedere că una nouă costă de la 1.700 lei în sus, tot aș ieși mai bine cu un transport sigur și serios. Prețul însă NU eu decid. Eu decid cel mult dacă îmi convine sau nu. E disponibil și dispus cineva pe ruta București – Târgu Mureș?

This entry was posted in Povestiri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *