Cum să întreținem o mașină închiriată?

închiriere mașiniCând ai închiriat o mașină, întreținerea acesteia devine responsabilitatea ta. Da, poate fi consumatoare de timp, însă veți economisi bani și veți evita orice alte situații neplăcute.

Când alimentați o mașină închiriată?

De fiecare dată când umpleți rezervorul, vă recomandăm să folosiți acest timp pentru o verificare rapidă, o curățenie sumară, prin efectuarea a trei sarcini simple.

  1. Curățați parbrizul. Un parbriz murdar reprezintă un risc de siguranță pentru că nu puteți avea o imagine clară a drumului. Deci, curățați foarte bine parbrizul. Dacă farurile sunt murdare, atunci curățați și farurile. Ștergătoarele au și ele un rol important în menținerea parbrizului curat. Verificați-le încă o dată acum, mai ales dacă este vreme ploioasă.
  2. Verificați presiunea din anvelope. Veți fi în siguranță dacă presiunea în anvelope este corespunzătoare. Este foarte important să stați cu ochii pe presiunea din anvelope, să o verificați regulat și să se adauge aer atunci când este necesar. Verificarea presiunii din anvelope durează mai puțin de două minute.
  3. Verificați nivelul uleiului de motor, care este esențial pentru performanța mașinii. Rolul său este de a lubrifia toate piesele mobile în motor. Dacă motorul nu are suficient ulei, atunci se află în pericol. Verificarea nivelului de ulei al mașinii este foarte usoară, aveți nevoie de un prosop curat de hârtie, lumină adecvată și aproximativ trei minute. Ar trebui să așteptați aproximativ cinci minute după ce opriți motorul.

Siguranța

Când coborâți din mașină nu lăsați la vedere bunuri personale de valoare. Folosiți portbagajul în acest sens. Nu lăsați la vedere niciodată actele mașinii sau contractul de închiriere. Evitați spargerile și furtul mașinilor în acest sens.

Manualul și instrucțiunile de folosire

Dacă ați închiriat un model de mașină nou, citiți un pic manualul de utilizare și încercați să vă familiarizați cu funcțiile și butoanele necesare de care veți avea nevoie când conduceți mașina. Dacă de exemplu conduceți de obicei mașini mai mici și tocmai ați închiriat o mașină mai mare în care nu vă simțiți încă sigur, cel mai bine este să alegeți să o parcați ușor, lateral și să nu încercați o parcare care necesită mai multe manevre.

Mențineți mașina curată

Pe lângă efectuarea întreținerii regulate ce ține de mecanică și funcționarea bună a mașinii, un alt aspect important ca să întrețineți o mașină închiriată este să o mențineți curată.

Dacă închiriați mașina pe o perioadă îndelungată, spălați-o în mod regulat. În fiecare zi, mașinile sunt supuse la soare, grăsimi, murdărie din atmosferă, ploi acide, smog, insecte moarte și poate cel mai rău dintre toate compusul acid care provine din excrementele păsărilor. Verificați unde parcați în acest sens. Nu alegeți să parcați exact sub un copac plin de cuiburi de păsări. Totuși, cât de des ar trebui spălată mașina ține de mai mulți factori. De exemplu, iarna poate fi necesar să o spălați mai des deoarece sarea, noroiul, zăpada se vor acumula în timp ce conduceți de-a lungul drumurilor de gheață.

Interiorul mașinii

Nu folosiți interiorul mașinii pe post de coș de gunoi. Dacă mergeți într-o excursie păstrați totdeauna la îndemână un sac de gunoi și adunați acolo deșeurile. Nu bruscați butoanele, radioul, nu trageți de oglinzi, nu aruncați scrum în mașină pe jos, nu zgâriați. În general este bine să vă comportați cu o mașină închiriată la fel cum ați păstra-o dacă ar fi a Dumneavoastră. Păstrarea interiorului mașinii închiriate curate și îngrijite poate reduce stresul din viața Dumneavoastră și veți avea o experiență de conducere mai plăcută… atât Dumneavoastră cât și clienții următori.

This entry was posted in Sfaturi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *