Detailing auto – prefață – (1)

Au sosit (aproape) toate produsele necesare pentru un detailing auto serios și sunt gata de utilizare. Dar înainte de prezentarea produselor și începerea pașilor din șirul complet al detailingului auto (¹), vă invităm să parcurgem împreună semnificația acestui termen.

detailing auto

Detailing auto, ce înseamnă?

Un șir de acțiuni, care definesc și acoperă o multitudine de procese, tehnici și produse prin care se obțin cele mai bune rezultate în vederea curățării în detaliu a autoturismelor atât la interior cât și la exterior. La exterior ne referim la lustruirea reperelor acoperite cu lac/vopsea și redarea strălucirii acestora, precum și alte repere cromate. La interior ne referim la curățarea tapițeriei din material textil, piele sau Alcantara, tratarea tapițeriei din piele împotriva îmbătrânirii, eliminarea mirosurilor neplăcute, curățarea si tratarea reperelor din plastic și eliminarea zgârieturilor.

Extravaganță sau mai degrabă investiție?

Fiecare decide după bunul plac. Noi susținem ferm că serviciile sau tratamentele de detailing auto ajută la prelungirea vieții finisajelor, exterioare și interioare, și în cele mai multe cazuri crește valoarea autoturismului. Pe lângă strălucirea impecabilă, merită să luăm în seamă și protecția asupra lacului/vopselei ce oferă produsele de calitate alese cu grijă.

În episodul următor vom face cunoștință cu produsele necesare efectuării unui detailing auto de înaltă calitate. Vom mai vorbi despre decontaminarea lacului/vopselei, contaminanți, protecția lacului/vopselei, micro zgârieturi, polishul și zona de polish (polish area), etc.

(¹) – se mai cunoaște și se mai pomenește precum „cosmetică și întreținere auto”.

This entry was posted in Detailing Auto. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *