Vânzătorii de mașini

Se dă o căutare pe autovit.ro după mașini marca Volkswagen, seria Golf, care să dispună de trapă, geamuri electrice, oglinzi electrice, aer condiționat, închidere centralizată, servo direcție, computer bord și parbriz încălzit. La care se mai adaugă să fie fabricat după anul 2005, să fie pusă în vânzare de către primul proprietar și să fie fără accident.

Apar patru rezultate și se accesează primul care place cel mai mult ochiului în ceea ce privește culoarea, prețul, apariția estetică și locația. În general vânzătorii de mașini sunt foarte suspecți în ceea ce privește corectitudinea. Accesez deci o mașină care la prima vedere corespunde limitelor minime și maxime în legătură cu grija provocată de starea șoselelor din România, pretențiile personale de șofer care conduce zilnic.

vânzătorii de mașini

Deja mă gândeam cum să fac, căci în cazul unei deplasări în Turda, unde să efectuez scanarea autoturismului, căci nu cunosc nici un meseriaș de încredere în aceea zonă. Și fără scanare nu mai pun botul niciodată în viața asta! Prima și ultima dată, această neglijență m-a costat în jur de 1.700 lei, reprezentând prețul sondei lambda față și spate, supapa EGR, ceva filtru și manopera meșterului meu auto.

Și atunci cum să fac? Să zic la vânzător să venim la mine în oraș și îi plătesc drumul, dar nu cumpăr mașina dacă are probleme ascunse sau nemenționate? Să chem cu mine meșterul meu auto și să-i plătesc timpul și benzina, având în vedere că poate ne vom întoarce cu două mașini și preferabil să ne deplasăm cu mașina dânsului?

Chestii de finețe, detalii vitale și totuși doar o mică parte a considerațiilor generale în cazul cumpărării unei mașini la mâna a doua de la vânzătorii de mașini. Nici nu apuc să decid răspunsurile la întrebările de mai sus și brusc îmi sare în ochi un detaliu destul de deranjant. Mașina a fost înmatriculată prima oară în noiembrie 2004 și s-a fabricat în 2005.

Frumoasă treabă! Tipic acelor vânzători de mașini în care cu greu poți avea încredere. Mașina mea personală e din anul 2001, deși la vremea respectivă în anunț scria 2002. Detalii de câte o cifră, pe care degeaba le punctezi la fața locului, căci oricum urmează abureala cu ”vezi domne’ am greșit și eu o cifră, asta e, dar uite mașina e în stare perfectă”. Asta dacă are omul noroc și nu există și alte probleme ascunse. Foarte mare atenție cu vânzătorii de mașini!

Vânzarea și cumpărarea mașinilor folosite, și nu numai, este o adevărată artă care se învață în timp și mai ales pe propria piele.

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *